Wie zijn wij?

Ardexx bv. is een innovatief bedrijf dat toegevoegde waarde wil bieden aan bedrijven en particulieren met betrekking tot (brand)veiligheid. Ardexx ontwikkelde hiervoor, in samenwerking met haar Duitse partner, een vijftal innovatieve, officieel door KIWA NCP gecertificeerde, schuim-brandblussers die:

o Milieuvriendelijk zijn omdat ze geen (schadelijke) drijfgassen zoals Co2 bevatten
o Geen ontploffingsgevaar vormen omdat ze geen drukvat en drijfgas hebben
o Vanuit elke stand gebruikt kunnen worden omdát ze geen drukvat en drijfgas hebben
o In elke stand kunnen worden bewaard (keukenla, handschoenkastje, bureaula etc.)
o Geen speciale training of beschermende kleding nodig hebben om een beginnende brand te blussen
o Direct gebruiksklaar zijn en direct de temperatuur van de brand verlagen
o Met 1 hand te tillen en 1 hand te gebruiken zijn.
o Een gewicht hebben van minder dan 2 kilogram en de hoogte van de blusser is max 36 cm.
o Geen jaarlijkse keuringen door een gecertificeerd bedrijf meer nodig hebben
o Geen restschade nalaten. Dus ook geen schadelijke effecten hebben op bijvoorbeeld elektronische apparatuur en/of metaal
o Blussen mogelijk maken op objecten onder stroom tot 1000 Volt
o Met behulp van een holster aan de broekriem meegenomen kunnen worden naar de werkplek

Ardexx is een ‘Social Enterprise’. Het bijzondere van haar blussers is dat iedereen en met name ook kwetsbare- en gehandicapte mensen, in huis of op het werk de blussers direct kunnen gebruiken zonder beschermende kleding. En dat geldt dan ook voor in de auto, boot, camper, caravan etc.

Alle Ardexx blussers voor niet particulier gebruik voldoen aan de minimumeis van 5A of 21B en de overige eisen van de NEN-EN 3-7+A1 normering. Dit wil zeggen dat zij een officieel, door KIWA/NCP verstrekt Rijkstypekeur bezitten (Certificaatnummers 2014057 en 2016030). Zij voldoen hiermee aan alle vereisten voor mobiele brandblusapparaten genoemd in het Bouwbesluit 2012. De operationele blusduur van de blussers is ongeveer 16 seconden.

Ardexx blussers zijn geschikt voor de bestrijding van zowel branden van brandbare vloeistoffen zoals benzine, minerale oliën en vetten, als voor branden van vaste materialen zoals hout, papier, stro en textiel (brand klassen A, B en F). Alle Ardexx blussers zijn schuimblussers. De blusstof is gebaseerd op een oplossing van verschillende zepen en zouten (oppervlakte actieve stoffen) en hebben bij gebruik geen schadelijke bijwerkingen voor technische apparatuur. Dit in tegenstelling tot de bekende poederblussers. De vloeibare blusstof is biologisch afbreekbaar (m.u.v. de anti-vries in de Car-Exx) en kan gewoon met schoon water worden opgedweild. Tevens vormt deze blusstof snel een dichte “kap” over het brandende object zodat de zuurstof uit het vuur wordt verwijderd. Het schuim blijft achter op het brandend object of vloeistof zodat deze niet opnieuw vlam kan vatten.

Blustechniek
Uniek en innovatief is dat alle Ardexx blussers liggend, hangend of staand kunnen worden opgeborgen en kunnen worden gebruikt. Ze maken namelijk gebruik van de FLEX PACK-TECHNOLOGIE. Deze technologie maakt een echte innovatie binnen het segment van draagbare blussers mogelijk. Door het onder druk vullen met (schuim)blusstof van een gepatenteerde siliconenkous (elastomer-force body) implodeert deze “kous” bij gebruik van de blussers. Hierdoor verspreid de blusstof zich in de richting die u wenst en blijft over de gehele periode van blussen vrijwel constant. Om deze “kous” op spanning te houden en daarmee de goede werking van alle Ardexx blussers te garanderen is een houdbaarheidsdatum ingesteld van 3 jaren. Daarna raden wij aan de blusser te vervangen.

Ardexx heeft een patent op koppeling van het gebruik van blussers en het alarmeren van meldkamers en/of tussen personen. De ontwikkeling hiervan zal in de toekomst worden aangepakt. De productie en levering van de Ardexx blussers gaat in samenwerking met de leverancier en producent van de gepatenteerde siliconenkous.

Alle Ardexx blussers kunnen zonder keuring door een REOB-onderhoudsbedrijf gegarandeerd 3 jaren probleemloos worden gebruikt. Ardexx blussers beschikken immers niet over een drukvat of drijfgas. De Ardexx blussers worden geleverd met een minimaal voorgeschreven “vol” gewicht. Door de blussers regelmatig te wegen of dit gewicht nog op orde is kan worden gecontroleerd of de blussers nog voldoende operationeel zijn.

Alle Ardexx producten zijn officieel gecertificeerd door KIWA NCP.

alle types

Certificering

De Ardexx producten zijn officieel gecertificeerd door KIWA NCP.

Industry Pro
Overige blussers

Contactgegevens

Ardexx B.V.
KvK: 59801360
Btw-nummer: NL853649509B01

Klantenservice

T. 088 - 605 62 22

E. info@ardexx.com
Algemene voorwaarden

Disclaimer

socialmedia facebook  socialmedia linkedin  socialmedia twitter  YouTube